Αρχέγονο Μέλλον, Τριλογία Εκθέσεων: Ύλη (Μέρος 1)

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Antonino Salinas η Βένια Δημητρακοπούλου επιχειρεί να αναπτύξει «έναν διάλογο μεταξύ ευθραυστότητας και ανθεκτικότητας, εφήμερου και αιώνιου. Έναν προβληματισμό για τον τρόπο με τον οποίο η αρχαιολογία αποκαλύπτει την ύλη στο παρόν. Ως εκ τούτου η ύλη αναδεικνύεται σε κυρίαρχο θέμα». Ως εκτούτου, ο τίτλος της πρώτης έκθεσης της τριλογίας είναι «Ύλη».

Αρχαιολογικό Μουσείο Antonino Salinas, Παλέρμο

16 Νοεμβρίου 2018 – 3 Φεβρουαρίου 2019

Οργάνωση: Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με την Gallery Artespressione υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Επιμέλεια: Αφροδίτη Οικονομίδου – Matteo Pacini

___

Από τις Φεβρουαρίου 2022 το άγαλμα της θεάς Αθηνάς (420-400 π.Χ.) από τις συλλογές του Μουσείου Ακρόπολης, βρίσκεται  στην εμβληματική αίθουσα των αρχαϊκών γλυπτών του Αρχαιολογικού Μουσείου Antonino Salinas στο Παλέρμο ως δάνειο για τέσσερα χρόνια. Το τόρσο του αγάλματος λυγίζει προς τα αριστερά, καθώς στηρίζεται στο, χαμένο σήμερα, δόρυ που κρατούσε στο αριστερό της χέρι.
Στην ίδια αίθουσα παραμένει από το 2019, μετά το τέλος της έκθεσης «Αρχέγονο Μέλλον», το «Χρυσό Δόρυ» της Βένιας Δημητρακοπούλου.

 

 

 

Category
Εκθέσεις